Jauni Apple iPod'i

3 iPods

Vakar Apple anonsēja jaunus iPod modeļus.
iPod Shuffle tagad kļuvis divreiz mazāks par iepriekšējo modeli, ietērpts alumīnijā “kažociņā”, ar piespraudes klipsi. Tikai viena 1 GB versija. Cena ap Ls 55-65.
iPod nano arī samazinājis lieko “svaru”, uzvilcis alumīnija “kažociņu” un pieaudzis “zinībās” — tie tagad ir 2 GB, 4 GB un 8GB versijās. Pirmais tikai sudraba krāsā, otrais sudraba krāsā un zilā, zaļā un rozā, un trešais tikai melnā krāsā. Cenas attiecīgi ap Ls 100-120 (2 GB), Ls 130-140 (4 GB) un Ls 170-180 (8 GB).
iPod video tagad ir 2 versijās — 30GB (ap Ls 190-200) un 80 GB (ap Ls 260-280). 80 GB versijas cena ir būtiski pazemināta.
Līdz ar jauniem iPod modeļiem iznākusi iTunes 7. versija, kas nodrošina arī filmu pirkšanu un lejupielādi no iTunes veikala. Mazliet mainījies izskats, bet “zem vāka” ir ļoti daudz izmaiņu — tagad daudz vieglāk būs darboties ar pieslēgtu iPod atskaņotāju — sinhronizēt starp 2 datoriem ar iPod palīdzību, u.t.t. Klāt nākuši arī 3 pārlūkošanas režīmi, no kuriem pēdējais “albumu plaukts” ir patiesi interesants. iTunes sola par brīvu piedāvāt albumu vāku attēlus visām iTunes programmā esošajām dziesmām. Plus beidzot dziesmu bezatstarpes atskaņošana, kas domātas atskaņot bez atstarpes. Šī pēdējā īpašība ir gan jaunajos iPod, gan iTunes. Beidzot Pink Floyd un/vai klasiskās mūzikas cienītāji var uzgavilēt! Silti iesaku visiem nokopēt jauno viersiju — tā ir bezmaksas. Pat priekš PC! 🙂
Ļoti netipiski priekš Apple bija jaunās iTV iekārtas demonstrācija, kuru plānots izlaist tikai nākamā gada 1. ceturksnī (Apple parasti klusē par jauniem produktiem līdz brīdim, kamēr tie jau ir veikala plauktos), un kas nodrošinās video filmu straumēšanu pa bezvadu tīklu uz LCD/plazmas televizoriem. Iekārtai ir DHMI, USB, LAN, komponentu A/V RCA un optiskā audio izeja. Darbojas Wi-Fi 802.11G tīklā, tandēmā ar iTunes un laikam arī iPhoto. Komplektā arī tālvadības pults. Izskatās, ka pēc izmēra varētu atbilst Mac mini gabarītiem , un ja tā, tad var būt par Mac mini “plauktiņu”. Cena būšot ap $300 (ASV).

iTV

Papildus info: http://www.apple.com/uk/

Kategorijas: Audio, iPod, Mac programmas, Mac-saistīts, Multimēdija, Video. Ielieciet grāmatzīmi permalink.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.